<<

Skårasalen (1542 moh)

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
11.9
KM
STIGNING
1394
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Dette er, om enn ikke den fineste "fjellbestigningen" langs Hjørundfjorden, så er det den desidert enkleste turen på en topp over 1500 meter!
Koster ikke en kalori å gå opp :-) Fra tid til annen så kan man lese at det er krefter i sving for å tilrettelegge en vei opp for rullestolbrukere, noe som ikke er helt umulig. Vil tro at dette vil være kjærkomment for de som må sitte i en rullestol.

Denne turen kan man gå hele året. I Påska er det også flott å renne Telemark ned mot Skår. Husk da å ha snakket med fergemannskapet for å avtale at dere skal hentes på fergeleiet. Hjørundfjorden trafikkeres av en bil-/pendelferge, da det ikke bor folk hele året bla. på Skår så kommer ferga "berre på signal" som det står i ruteheftet. Signal mener at dere tar kontakt med fergemannskapet.

Denne turen starter oppe i Kvistadalen ved Kvistadsætra. For ordensskyld så er sporloggen fra bilveien opp til parkeringen integrert her.

Dette er en bomveg, og det koster deg ca. 50 kroner for å kjøre opp.

Når du... (mer) først er i området så kan du ta inn på Sagafjord Hotell i Sæbø og bruke dette som base til mange flotte turer i området med utgangspunkt fra Sæbø.

Du parker på ca 500 meter og selve toppen er på 1542 moh. Du går i motbakke med varierende helning. Avhengig av årstiden så kan det bli mye gåing i ur. Selve turen er enkel og den trenger ikke store forberedelser, eller utstyr.

De "eneste" farene på turen er ifm. vinteren. Da kan det være store skavler på topp partiet. Man skal aldi bevege seg ut på slike. "Vær trygg - gå rygg" sier et gammelt ordtak.

Utsikten fra toppen er bare enorm.
http://www.hjorundfjord.no/?komponent=artikkel&handling=les&artikkel=902
  Innsenderen: Slogen
  URL: http://www.sagafjordhotel.no
  Starter i: Sæbø, Møre og Romsdal, NO
  Start: Mar 30, 13 16:39
  Lengde: 11.9 kilometer
  Høydeprofil: + 1394 / - 1838 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Umerket sti / skiløype
  Egnet for: Fottur, Alpint, Brevandring, Fjelltur