<<

Trollsykling: Fra Øksendalen til Tann

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
23.4
KM
VARIGHET
01:54:27
TID
STIGNING
547
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Selv om det er en relativ kort etappe, er det en krevende rute med mye klatring og teknisk sykling.

Fra Øksendalen er det skiltet med Trollsyklings symboler. Stien er merket først med Nysæter, følg denne til Røde Kors hytta (ca 1 km) og ta til høyre. Du kommer nå til den første bekken som må passeres. Selv med relativ stor vannføring greide vi å sykle rett over. Du sykler nå på en grusvei opp til Kvisthustjønnet, en stigning på ca 60 høydemeter. Ved sørenden av Langtjønnet går Trollsykling over på traktorvei. Her begynner den tekniske syklingen.

Traktorveien går over flere myrpartier før du klatrer opp mot Geilsætra. Fra Geilsetra er det litt nedkjøring mot Losætra hvor stigningene mot Skotten begynner. Stigningen fra Losætra begynner på 825 meter - toppen ligger på 990 m.o.h. Her gjelder det å spare på kreftene! Grusveien "suger" krefter og det er få partier hvor en kan hvile.

På toppen av bakken har du en fantastisk utsikt mot Skotten seterområde. Nå er det nesten bare nedover helt... (mer) fram til Brekkomveien. Ta til venstre når du kommer ned på Brekkomveien (oljegrus). Ved skiltene Tann/Annolseter svinger du inn på grusveien. Du skal nå ned til 671 m.o.h. før du begynner å klatre opp mot Tann (837 m.o.h.) Det er igjen en krevende stigning som suger krefter!

Ved Tann går Trollsykling videre mot Haga.Kilde: http://sykkelstien.info

Forfatter: Steinar Grøtterød
Tid stoppet
00:13:17
TIMER
Tid I bevegelse
01:54:27
TIMER
Snitt hastighet
12.3
KPH
Innsenderen: SykkelStien.info
Starter i: Øksendalen, Oppland, NO
Start: Aug 08, 09 13:32
Lengde: 23.4 kilometer
Høydeprofil: + 547 / - 583 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Traktorvei
Egnet for: Terrengsykling
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet