<<

Spiterstulen-Glittertind-Glitterheim

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
15.9
KM
VARIGHET
05:34:28
TID
STIGNING
1485
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Spiterstulen-Glittertind-Glitterheim

Glittertind er Norges nest høyeste fjell, sist målt til 2464 meter. Det er en flott tur; tross stupbratte fjellsider og bre på toppen, er den relativt lett tilgjengelig fra begge sider. Vi gikk opp fra Spiterstulen, og fra toppen kunne vi ake på snøen nesten helt ned til Glitterheim!

RUTEN
Merket sti hele veien fra Spiterstulen. Etter noen få hundre meter nordover på vei tar stien av til høyre opp i lia, følg skilting mot Glitterheim. Etter noen kilometer flater det ut, og stien deler seg. Er det dårlig vær, er dette et godt punkt å vurdere å gå direkte til Glitterheim. NB: Kort tid etter stikrysset passerer vi en elv, her kan det ved dårlig vær være vanskelig å se merkingen. Dette tar seg imidlertid fort opp igjen! Vi fortsetter mot toppen, og det blir raskt bratt opp i steinuren. Grunn til å være forsiktig dersom det ligger snø i traseen. Jevn, bratt stigning før det noen hundre meter før toppen flater ut, og vi følger breen bort til toppunktet.... (mer) Flott utsikt!

Ned til Glitterheim går det god, merket sti - men mye stein. Ønsker man å spare knær kan man i stedet gå eller ake i snøen ned mot Glitterbekken og videre til Steinbudalen.

FAKTA
Høyden på Glittertind varierer med tykkelsen på toppbreen. På fast fjell er høyden 2452 meter.

LENKER
Glitterheim - http://www.turistforeningen.no/glitterheim/ - DNT-hytte ved foten av Glittertind
Spiterstulen - http://www.spiterstulen.no/ - en super inngangsport til Jotunheimen, med Glittertind og Galdhøpiggen i umiddelbar nærhet.
  Tid stoppet
  02:37:58
  TIMER
  Tid I bevegelse
  05:34:28
  TIMER
  Snitt hastighet
  2.8
  KPH
  Innsenderen: Eivind T
  Starter i: Spiterstulen, Oppland, NO
  Start: Jul 14, 11 01:29
  Lengde: 15.9 kilometer
  Høydeprofil: + 1485 / - 1206 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Merket sti / skiløype
  Egnet for: Fottur, Fjelltur
   

  Tid som er gått:
  00:00:00

  32x
  Avspillingshastighet