<<

Falkenuten - Panoramautsikt mot Hardangervidda

1 kommentarer
Passer For
LENGDE
2.3
KM
STIGNING
136
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Falkeriset er et lavt høydedrag vest for Møsvatn, og har fått navnet sitt etter falkefangsten, som var en viktig næring her frem til 1700-tallet.

Nederlandske falkonere
Nederlandske falkonere bodde i steinbuer under Falkenuten, og jaktet på verdens største falk – jaktfalken. Falkene ble solgt til fyrster og konger i Europa, der fuglene ble lært opp til å fange for eksempel fasan.

Rester etter steinbuer
I dag kan du se rester etter steinbuer under Falkenuten, og nordvest for toppen finner du fangsttuften. Jaktfalk, dvergfalk og tårnfalk hekker fremdeles i fjellområdene rundt Falkenuten.

Familievennlig tur
Familievennlig tur i vakker høyfjellsnatur med panoramautsikt mot Hardangervidda, Gaustatoppen og Møsstrond. Deler av turen går du på fuktige myrer, så husk vannette sko.

Slik kommer du hit
Fra Rauland sentrum kjører du 4 km langs rv. 362 i retning Haukeligrend. Ta av mot Kromviki, og etter 10,5 km kommer du til en liten parkeringsplass på høyre side. Stien opp til Falkenuten start... (mer)er ved infotavla på venstre siden av veien.

Fra parkeringsplassen er det lett stigning oppover til Falkenuten. Flere stier går parallelt oppover mot toppen. Der kan du nyte nista di med vidt utsyn i alle himmelretninger.

Fra Falkenuten kan du gå videre innover i fjellet i på en umerket sti, eller gå samme stien tilbake og nyte synet av Gaustatoppen. Turen er 3 km lang tur-retur, og tar en time. Stien går i lett turterreng og er middels krevende.

Kilde: (C) Rauland Turist www.visitrauland.com
  veiviser Lengde Etappe
  Ta venstre på sti 1.7 km --
  Innsenderen: TV2 - God morgen Norge
  URL: http://www.visitrauland.com
  Starter i: Slåttebekk, Telemark, NO
  Lengde: 2.3 kilometer
  Høydeprofil: + 136 / - 7 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent
  Egnet for: Fottur, Fjelltur