<<

S11 Panoramastien - Peer Gyntstien

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
17.8
KM
STIGNING
664
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Høyfjellssykling på sitt beste! Denne turen tar deg fra toppen av Skeikampen (1123moh) og gjennom det flotteste Skeikampen har å by på av høyfjellsstier.

Skeikampen – Avlundkampen – Skardbua – Røgnhøgda – Fagerhøi

Turen går i ganske lettsyklet høyfjellsterreng med mye flytsti og noen tekniske utfordringer. Turen er for øvrig flott begge veier.

Turbeskrivelse:

Start turen med å sykle og trille til toppen av ekspressheisen. Ved heisbua følger du veien opp til høyre bort til steinbua på toppen. Herfra går stien langs kanten av stupet inn til toppen av Galtenheisen. På dette strekket er det en del tekniske utfordringer uten at det er for krevende. Alternativ rute er å følge stien som går over myra ved steinhytta og som fortsetter inn til samme sted med litt enklere sykling. Fra toppen av Galtenheisen kjører du ned skråningen og ned til stikrysset. Her kommer du inn på den T-merkede Peer Gyntstien. Kjør rett fram i stikrysset og følg den T-merkede Peer Gyntstien resten av turen. Etter et... (mer) par kilometer kommer du til Avlundkampen. Ned på nordsida her er det ganske bratt, vått og steinete så her må de fleste trille. I Almannaskaret er det et parti på ca 400m som er ganske teknisk med mye stein og bratt ved siden av stien før du kommer til Skardbua og kan ta fatt på mange kilometer med flytsti helt fram til Larvheitjønnin ved Fagerhøi.


veiviser Lengde Etappe
Sving til venstre og inn på Engelykkja 0.5 km 0.0 km
Sving til høyre og inn på Peer Gyntvegen 0.5 km 0.3 km
Sving til høyre og inn på Myresetervegen 0.8 km --
Innsenderen: Skeikampen
URL: http://skeikampen.no/aktivi...
Starter i: Gausdal Hotell, Oppland, NO
Lengde: 17.8 kilometer
Høydeprofil: + 664 / - 438 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Merket sti / skiløype
Egnet for: Fottur, Terrengsykling