<<

Padletur - Bjørnerødvannet til Vestre Kjærnes

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
9.5
KM
STIGNING
60
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Med en strandlinje på over 200 km er Vansjø en av Norges største innsjøer. Vansjølandskapet er full av fjorder, øyer, holmer og sund som innbyr til friluftsliv med kajakk og kano. Den beste måten å oppleve den mangfoldige og vakre natur på, er med kano og kajakk. Da kommer du lett inn i alle de smale sundene som Vansjø er så rik på. Med kano og kajakk kan du oppleve det rike fuglelivet i innsjøen. Det er spesielt bra bestander av arter knyttet til vann.

Vestre Kjærnes gård, www.kjaernes.no er kjent fra det populære programmet "Hver gang vi møtes" i TV2. Gården ligger omkranset av nydelige skoger, flotte turstier, skogsveier og en vakker innsjø. Her har du uante turmuligheter vår, sommer, høst og vinter. På gården kan du leie kano og det tilbys overnatting i sjarmerende rom med flott utsikt

Det er utrolig mange varierte padleopplevelser å velge mellom. Du kan padle sørvestover til Store Kvernøy og Dillingøy eller padle gjennom Sunda og ut i Storefjorden.
En virkelig fin tur er å sta... (mer)rte ved Bjørnerødvannet, rett nord for vannet ligger Våler aktivitetssenter:http://www.valeraktivitetssenter.no/
Fra Bjørnerødvannet padler du nedover Hobølelva gjennom det vakre kulturlandskapet i Våler. Du kommer ut i Vansjø ved Mosseros hvor det er stor mulighet for at du får oppleve fiskeørnen jakte. Et virkelig flott syn. Du padler videre langs land i Storefjorden- inn Sunda til Vestre Kjærnes.

Inntegnet padletur må sees på som et forslag til padlerute, men vindretning og andre forhold kan naturligvis medvirke til at du må velge annen løsning under turen.

Ordføreren i Våler har vært på tur i Ville Vakre Våler. Se de flotte reisebrevene hans:
http://www.valer-of.kommune.no/reisebrev-nr-17

Andre turer i Våler kommune: www.valer-of.kommune.no/valerturkart

DNT-Vansjø: http://vansjo.turistforeningen.no/activity.php?fo_id=7218

Turkart Østfold: www.turkart.no/ostfold

  Innsenderen: Moss
  Starter i: Bjørnerød, Østfold, NO
  Lengde: 9.5 kilometer
  Høydeprofil: + 60 / - 58 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent
  Egnet for: Kajakk / kano