<<

Alnaelva – Oslo skjulte elveperle

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
15.4
KM
STIGNING
383
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Ammerud T-banestasjon – Grorud stasjon – Bryn – Svartdalen – Galgeberg
Vanskelighetsgrad: enkel, kan sykles med barn fra 7-8 år
Samlet stigning: 60 høydemeter
Underlag: ca 30% asfalt (med fortau/sykkelvei), 70% grusvei/ fin sti
Denne artige elve-turen bør være ”pensum” for alle Oslo-syklister, på linje med turveien langs Akerselva, turen til Kikut, Bygdøy rundt, Maridalsvannet rundt og Nøklevann rundt!
Turveien langs Alnaelva er stort sett veldig lettsyklet, den er går i spennende og variert elvelandskap, og veksler mellom tursti, grusvei og partier med asfalt. Deler av turen er skjult i en ”jungel” i øvre deler av Groruddalen, utrolig nok gjennom tett bolig- og industri-bebyggelse. Nettopp fordi turstien ligger så lite synlig er det alt for få som kjenner til den.
Stien er stedvis smal, svingete og uoversiktlig, så ta hensyn og hold farten nede i tilfelle du møter andre brukere.
Pr august 2011 rustes de øvre deler av turveien (fra Trondheimsveien til Bleikedammen) opp til å bli en del ... (mer)av ”Grorudparken”. Her vil det i løpet 2012 bli ferdigstil en påkostet turvei med steinsettinger, nye bruer, badeplasser, møteplasser og belysning. Flere rasteplasser underveis.
Partiet fra Nedre Kalbakkvei til Breivollveien er med sin asfaltørken, tungtrafikk og kjøpesentre en svært stor kontrast til turveien. Etter storsentrene på Alna tar man inn på Smalvollveien, og like etter Birk sport sykkelbutikk følger du turskilt inn i langs elva igjen. Svært lettsyklet langs de brede myrene nedover mot Bryn.
Elvegjelet Svartdalen på slutten av turen, er blitt ekstra fin etter ny turvei i 2011. Grusvei med delikate svinger, og med et lengre strekk med gangvei av tre, delvis hengende i fjellveggen og utover elva, et sted også med en artig hengebru.
Siste parti mot Enebakkveien er noe av det fineste og villeste vi har av turveier i hele byen, men vær klar over at det vil være gjørmete og sleipt her etter store regnskurer.
Kilde: http://sykkelstien.info
Forfatter: Øyvind Wold
Foto: Øyvind Wold
Innsenderen: SykkelStien.info
Starter i: Ammerud, Oslo, NO
Lengde: 15.4 kilometer
Høydeprofil: + 383 / - 524 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Asfalt- grusvei
Egnet for: Terrengsykling