<<

Kvitfjell

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
33.4
KM
VARIGHET
02:55:57
TID
STIGNING
976
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Kvitfjell er mest kjent som et vintersportsted med krevende utforløyper. Om sommeren kan du teste deg selv i et litt krevende og kupert terreng.

På Kvitfjell.no finner du fire turalternativer som varier i lengde og høydemeter. Vi hadde en dag til rådighet og valgte en variant som går innom flere av turene.

Om sommeren er den eneste muligheten å kjøre bil opp til Mellomstasjonen hvor det er gode parkeringsmuligheter ved Gudbrandsgard hotell.

Fra parkeringsplassen sykler du litt tilbake på asfaltveien til du kommer til krysset Kvitfjellvegen/Myrlivegen. Her er det merket med sykkelskilt på veien som går inn til venstre.

Vi fulgte veien litt for langt og havnet tilbake på Kvitfjellvegen. Litt lenger ned startet veien opp til Nysætra som vi fulgte.

Ved Nysætra tok vi grusveien inn til venstre og kom til det som viste seg å være knutepunktet for alle turene som er angitt på Kvitfjell.no.

Nå fulgte vi merket løype til Svinslåa. Her tok vi en pause i de naturskjønne omgivelsene.

Vi valg... (mer)te å følge grusveien på høydedraget mot Småtjønna. Dette er traséen til Gumpenrunden. Grusveien stopper etter noen meter og går over til en traktorvei. Veien var fin å sykle, men kan være litt "fuktig" dersom et har vært en del nedbør.

Vi kom nå inn på traséen til Digeråsrunden. Vi syklet i "motsatt retning" av beskrivelsen på Kvitfjell.no i retning Hattstodvannet. Her tok vi høyre for å komme i retning Bålsætra. Vi fulgte sykkelmerker hele tiden.

Stigningen opp til Bålsætra er turen tyngste. Her er det partier med over 10% stigning.

Etter Bålsætra går sykkeltrasén over til trillesti. Det var kun mulig å sykle noen få partier over myra. Stien førte oss opp til Ormsætra.

Fra Ormsætra var det en rask nedkjøring til Nysætra og tilbake til knutepunktet. Her fulgte vi traktorveien i retning Mellomstasjonen tilbake til utgangspunktet.

Kilde: http://sykkelstien.info
Forfatter: Steinar Grøtterød
Tid stoppet
01:16:37
TIMER
Tid I bevegelse
02:55:57
TIMER
Snitt hastighet
11.4
KPH
Innsenderen: SykkelStien.info
Starter i: Skaflottan, Oppland, NO
Start: Aug 21, 13 11:52
Lengde: 33.4 kilometer
Høydeprofil: + 976 / - 972 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Sykkelsti
Egnet for: Terrengsykling
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet