<<

Kuhaugen

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
5.6
KM
VARIGHET
01:13:14
TID
STIGNING
131
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Midt i Trondheim sentrum er det en liten fredlig plass med utsikt over hele byen. Kuhaugen- et høydedrag som ruver 120 meter over havet.

Det er en fin spasertur mellom gatene fra jernbanestasjonen, over brua og videre innmellom husene. Selve Kuhaugen kan være litt vanskelig å finne, da den ligger midt i et boligstrøk.

Stedet har sitt navn etter tidligere bruk som beiteområde for kyrne på Rønningen gård. Ikke minst er en stor del av klebersteinen fra Nidarosdomen tatt ut av klebersteinbruddet i Veimester Kroghs gate (til høyre når man står vendt mot fjorden).

Som så mange andre topper og utsiktspunkt ble også denne benyttet under krigen- men i mellomkrigstiden ble haugen brukt som en skotthyllbane.
Skotthyll er en idrett eller et spill som handler om å kaste med jernskiver (hyller) som veier en knapp kilo og har en diameter på 12,5 cm. Poenget er å treffe flest mulig av de tre «munkene» (sylinderformede trekubber) som er stilt opp i den andre enden av banen. Det første Trondheimsmes... (mer)terskapet i skotthyll ble holdt i 1934 og for de som måtte være ytterligere interessert i denne sporten kan man alltids kjøpe Skotthyllhåndboken fra 1979.

Fjellfanten
Tid stoppet
01:15:45
TIMER
Tid I bevegelse
01:13:14
TIMER
Snitt hastighet
4.5
KPH
Innsenderen: Fjellfanten
Starter i: Trondheim, Sør-Trøndelag, NO
Start: Aug 10, 12 11:38
Lengde: 5.6 kilometer
Høydeprofil: + 131 / - 131 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Asfalt- grusvei
Egnet for: Fottur
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet