<<

Fra Sørkedalen til Heggelivann

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
24.4
KM
VARIGHET
01:27:20
TID
STIGNING
396
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Turen opp til Søndre Heggelivann krever kanskje litt av rytteren med sine 400 høydemetre, men du blir belønnet!

Jeg valgte å starte turen ved Sørkedalen skole, alternativt kan en kutte litt ned ved å begynne ved Skansebakken. Det er gode parkeringsmuligheter begge steder.

Fra Sørkedalen skole sykler du på asfalten inn til Skansebakken. Ved innkjøringen til parkeringsplassen tar du ned til høyre og over broen. Du er nå over på grusvei. Ta til venstre i første kryss (opp mot gården), videre følger du løype mot Smedmyrkoia og Lysedammene. Selv om det ikke er merket med sykkelskilt, er det ingen veivalg som vanskeliggjør ruten.

Stien fram til Lydedammen er noe steinete (grov grus). Et godt tips er å ha litt mindre luft i dekkene enn ved sykling på asfalt. Ved Lysedammen deler veier seg. Siden målet er Søndre Heggelivann, tar du til høyre. Du kommer snart til Heggeliveien hvor du tar til venstre (høyre går tilbake til Sørkedalen skole). Du har nå kommet over på "vanlig" Nordmarka standard... (mer); grusvei.

Det begynner raskt å bli brattere! Du har ca 4 km jevn stigning før du er oppe på Søndre Heggelivann og det blir brattest på slutten.

Vel oppe skal du ta til venstre merket sykkelskilt til Skansebakken 11 km. Du kommer nå ned ved vannkanten på Søndre Heggelivann.

Nå er det nedkjøring på Gråseterveien langs Heggelielva helt fram til Skansebakken og retur til utgangspunktet.Kilde: http://sykkelstien.info

Forfatter: Steinar Grøtterød
Tid stoppet
00:01:34
TIMER
Tid I bevegelse
01:27:20
TIMER
Snitt hastighet
16.8
KPH
Innsenderen: SykkelStien.info
Starter i: Sørkedalen, Oslo, NO
Start: Okt 16, 11 12:47
Lengde: 24.4 kilometer
Høydeprofil: + 396 / - 389 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Grusvei
Egnet for: Terrengsykling
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet