<<

Vrådal - Dalen

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
44.3
KM
VARIGHET
02:24:04
TID
STIGNING
507
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Vrådal-Bandaksli

Vrådal, ca. 250 moh, ligger idyllisk til ved innsjøen Nisser i Vest-Telemark. Her er det flere overnattingsmuligheter fra camping til hytter og hotell. Langs sykkelruten kan man også slå opp telt, det finnes mange idylliske steder langs Vråvatn. Vrådal byr på mange aktiviteter som klatring, terrengsykkelpark, hestesenter, egen gondol samt et sommerland med kafe og lekeområde for barn. I tillegg til dette kan man bli med på slusecruise med M/S Fram eller leie kano og båter for å dra ut på en av de mange øyer eller en liten fisketur.
Fra Vrådal går turen fra nordenden av Nisser langs R38. Denne sykkelruta er merket med sykkelskilt; mørkrød helt til Vråliosen og videre mot Dalen. Ved idrettsplassen i Vrådal kan man ta av til skolen og ned til Småstraum, en av to slusekamre som forbinder Nisser og Vråvatn.
Her ligger Vrådal Slusemuseum.
Opp igjen på R38 sykler man ca 3 km fra Vrådal sentrum og tar av mot skisenteret, og sykler over slusa Storestraum. Rett etter slusa sykle... (mer)r man mot høyre og følger denne veien opp til Vråliosen.
Halvveis til Vråliosen er det over på grusvei. I Vråliosen kommer man inn på R38 igjen og følger denne opp til krysset i Krossli. Her tar man av til høyre mot Bandaksli. Veien stiger opp mot 370 moh, før det går nedover mot Bandak og Telemarkskanalen på ca. 70 moh. Dette strekket ble bygd på 1800-tallet for å frakte malm ned fra Åmdals Verk Gruver, for så å fraktes videre ut i verden med båt på Telemarkskanalen.
Fra Bandaksli kan man ta båt enten opp til Dalen, endepunktet på kanalen eller sørover mot Skien. Dette må forhåndsbestilles vi Telemarkreiser i Skien.

Etter at man har syklet fra Vrådal, er det viktig å nevne at man må være utstyrt med mat, da det ikke er spisesteder underveis.

For mer informasjon:


www.visittelemark.no
www.straand.no
www.vradal.com
www.visitdalen.com

Tid stoppet
40:07:47
TIMER
Tid I bevegelse
02:24:04
TIMER
Snitt hastighet
18.4
KPH
Innsenderen: Til toppen av Norge
Starter i: Strond, Telemark, NO
Start: Aug 15, 11 23:27
Lengde: 44.3 kilometer
Høydeprofil: + 507 / - 709 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Asfalt- grusvei
Egnet for: Terrengsykling
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet