<<

Harehjellen-Kjerringåsen

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
11.8
KM
STIGNING
202
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Sarpsborg 5.feb.2013!
Endelig kom det nedbør samtidig som temperaturen holdt seg under 0 grader. Det ble snø! :)
I Trøsken ved Harehjellen har det riktignok vært flott skiføre i hele vinter!
Trøsken IL har et av Norges flotteste kunstsnøanlegg for langrenn. En utvidelse av anlegget, har også vært nevnt! (Se kartbilde av nåværende anlegg som er svartmerket og rød trasé
som jeg antar kan bli valgt ved evt. utvidelse!) Kunstsnøtrasèen er meget bred og er perfekt for alle langrennsformer! Stor parkeringsplass ved Harehjellshytta. Et parkeringsgebyr på kr.20,- er en svært beskjeden forespørsel etter min mening! Ellers ingen avgift for bruk av anlegget!
Min tur startet i kunstsnø, fortsatte så i en oppkjørt natursnøløype til Sætretjern. Så videre uten løype i nysnø til neste
kunstsnøanlegg, Kjerringåsen alpinsenter! En fantastisk flott slalombakke med flere nedkjøringer! Kjerringåsen er et meget populært skisenter som brukes av Østfoldinger i alle aldre!
En stor honnør til de som drifter sen... (mer)teret og aldri gir opp Østfoldvinteren!
Etter en liten besiktigelse av bakken og beslutning om å ikke kjøre ned med langrennsski, tok jeg en tur innom Kjerringa 214m.o.h. Her er det et tårn som gir flott utsikt mot Østfoldskogene!
På hjemturen valgte jeg å ta en avstikker ut i nysnøen igjen i retning Svarttjernet, men snudde tidlig; smøreteamet hadde gjort en dårlig jobb! :)
Kunstsnøtraséen ble gått to ganger.
Det må også nevnes at løypene er utstyrt med lysanlegg helt fra Harehjellshytta til Sætretjern (svart og rødt på bildekartet)
Det bør i tillegg nevnes at, når det er nok snø, blir det kjørt opp milevis med løyper i området. Løypene er godt skiltet!
Det anbefales på det sterkeste å ta en tur til skianleggene, og enda en gang - en stor honnør til alle som bidrar til å skape et
ski-eldorado midt i hjertet av Østfold, SARPSBORG!
Kato
http://www.trosken.com/wp2/

http://www.kjerringaasen.no/index.html
  Innsenderen: Kato Bergli
  Starter i: Harahjellsåsen, Østfold, NO
  Lengde: 11.8 kilometer
  Høydeprofil: + 202 / - 202 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Merket sti / skiløype
  Egnet for: Langrenn