<<

Vandring rundt Blixøya

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
6.4
KM
STIGNING
76
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
På vei innover til utgangspunktet for turen passerer du Våler aktivitetssenter: http://www.valeraktivitetssenter.no/ som ligger på Nordre Paulshus ved Hobølelva.
Hvis du kommer med bil starter du fotturen i kryss ved Kjela. Herfra følges grusvei skiltet til Blixøya. Etter ca. 1, 5 km får du på venstre hånd Vestre Kjærnes: http://www.kjaernes.no/ kjent fra det populære TV-programmet ”Hver gang vi møtes” på TV2.
På Vestre Kjærnes kan du forøvrig leie kano. De trange idylliske sunda ved Kjærnes er et ypperlig utgangspunkt for padleturer Vansjø.
Ved Vestre Kjærnes viser et nytt skilt veien videre til Blixøya. Etter at du har passert brua over til Blixøya følger du veien til venstre til gårdsbruket Blixøya. Etter gården går en skogsbilvei som etter hvert går over til skogsti i nær tilknytning til vannet. I området har en rekke vade og svømmefugler tilhold. Her kan du oppleve den karakteristiske hegren og den elegante fiskeørnen. På turen bør du ta med deg fiskestang for det er mange fine f... (mer)iskeplasser under turen. Etter en drøy km går stien opp en bratt fjellskråning. På toppen passerer du restene etter en gammel gravplass med praktfull utsikt utover Storefjorden. Så kommer du fram til Sunda. Et idyllisk landskap med smale innsjøpartier.
Her ligger Furuholmen og Abbor`n. Ved lavvann kan du komme tørrskodd over til Abbor`n.

For mer detaljer og flere turer i Våler:
www.valer-of.kommune.no/artikler/valerturkart

Ordføreren i Våler har vært på tur i Ville vakre Våler. Se reisebrevene hans:
http://www.valer-of.kommune.no/hver-gang-vi-moetes-

DNT-Vansjø: http://vansjo.turistforeningen.no/activity.php?fo_id=7218

Turkart Østfold: www.turkart.no/ostfold  Innsenderen: Moss
  Starter i: Grepperødfjorden, Østfold, NO
  Lengde: 6.4 kilometer
  Høydeprofil: + 76 / - 76 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent
  Egnet for: Fottur