<<

Padletur i Storefjorden-Vansjø

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
12.0
KM
STIGNING
41
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Med en strandlinje på over 200 km er Vansjø en av Norges største innsjøer. Vansjø er juvelen som forener alle kommunene i regionen. Typisk for Vansjø er fjorder, øyer, holmer og sund som innbyr til friluftsliv og naturopplevelse. Innsjøen innbyr til bruk av kajakk og kano.
Vår tur starter ved Vestre Kjærnes gård: www.kjaernes.no . Gården er kjent som vert det populære programmet "Hver gang vi møtes" på TV2. Gården ligger omkranset av nydelige skoger, flotte turstier, skogsveier og en vakker innsjø. Her har du uante turmuligheter vår, sommer, høst og vinter. På gården kan du leie kano og det tilbys overnatting i sjarmerende rom med flott utsikt.
Fra Kjærnes padler du i sivbevokste arealer med rikt fugleliv og vannliljer duvende i vannflaten. Du padler gjennom Sunda med trange sund og videre ut i den mer åpne Storefjorden. Etter turen over fjorden kommer du inn mellom øyene Gudøya, Tombøya, Burumøya Gressøya og Østenrødøya med mange spennende sund. Et eldorado for padling.

Vansjø ble ... (mer)ferskvannsinnsjø i overgangen mellom yngre steinalder og bronsealderen. Vansjø er rikt på fortidsminner fra bronsealderen.
I Vansjø er det funnet rester etter flere bygdeborger blant annet på Burumøya, Østenrødøya og Slottsholmen. Borgene tjente som et tilfluktssted da farer truet og fra borgene var det lett å forsvare seg.

Inntegnet padletur må sees på som et forslag til rute, men vindretning og andre forhold kan naturligvis medvirke til at du må velge annen rute under turen.

For mer detaljer og flere turer i Våler:
www.valer-of.kommune.no/artikler/valerturkart

Ordføreren i Våler har vært på tur i Ville Vakre Våler. Se reisebrevene hans:
www.valer-of.kommune.no/reisebrev

DNT-Vansjø: http://vansjo.turistforeningen.no/activity.php?fo_id=7218

Turkart Østfold: www.turkart.no/ostfold

  Innsenderen: Moss
  Starter i: Kjernes, Østfold, NO
  Lengde: 12.0 kilometer
  Høydeprofil: + 41 / - 44 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent
  Egnet for: Kajakk / kano, Fiske