<<

Rondane:Straumbu-Bjørnhollia-Langglupdalen

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
16.7
KM
STIGNING
1078
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Turen har utgangspunkt ved Straumbu. Strekningen inn til Bjørnhollia er en fin tur for barnefamilier. Fjellbjørkskogen dominerer landskapet langs elva, men etter hvert overtar furumoer med lav som undervegetasjon. Etter en del stigninger overtar fjellbjørkskogen igjen. Under fotturen er det praktfull utsikt innover mot majestetene blant toppene i Rondane, Rondslottet og Høgronden, kjent fra Harald Sohlbergs maleri «Vinternatt i fjellene».Bortsett fra en bratt skråning et stykke etter starten ved Straumbu går turen i lett terreng fram til Bjørnhollia.
Bjørnhollia (914 moh.) ligger sørøst i det sentrale høyfjellsområdet av Rondane. Fra Bjørnhollia er det en dagsmarsj til Rondvassbu og til Dørålseter. Turisthytta ligger i et gammelt seterområde i østenden av Illmanndalen. Setra ble kjøpt av DNT i 1941.
Fra Bjørnhollia vandrer du på DNT-sti til Langglupdalen som er et sentralt dalføre i Rondane, omkranset av de høyeste toppene i fjellmassivet. Fra dalen er det praktfull utsikt ti Rondeslot... (mer)tet (2178 moh.). Rondslottet er et majestetisk fjell og ser virkelig ut som et slott med balkonger og forgårder fra en del vinkler. Både Rondslottet og Høgronden (2115 moh.) kan nås fra Langglupdalen på DNT-sti. Fra Langglupdalen tar du deg inn Veslekolldalen med gressletter og fine teltplasser. Så går turen delvis gjennom Myldinge naturreservat ned til Straumbu.


Les mer om historie, natur, kultur og turer i Rondane i boka:
• Frank Ivar Hansen- Rondane, Natur-Kultur – Friluftsliv, www.naturogfritid.no

Andre bøker av forfatteren:
• 50 anbefalte turer i Gudbrandsdalen, www.vigmostadbjorke.no
Faktastoff, historie, kultur og turer i Rondane, Dovrefjell, Breheimen, Reinheimen

• Turguide Jotunheimen, 50 flotte turer i Jotunheimen – Utgis juni 2013
Faktastoff, historie, kultur, barnevennlige turer, Hytte- til- hytte turer, breturer og toppturer, www.vigmostadbjorke.no
  veiviser Lengde Etappe
  Ta til høyre for å bli på Sti 4.0 km 0.0 km
  Ta til høyre for å bli på Sti 4.1 km 0.4 km
  Ta skarpt til venstre for å bli på Sti 4.5 km 6.5 km
  Ta skarpt til høyre for å bli på Sti 11.0 km --
  Innsenderen: Frank Ivar Hansen
  Starter i: Straumbu, Hedmark, NO
  Lengde: 16.7 kilometer
  Høydeprofil: + 1078 / - 1041 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent
  Egnet for: Fottur, Fiske