<<

Nordsjøløypa og sykkelrute 1- Moss

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
2.1
KM
STIGNING
52
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
NORDSJØLØYPA
Nordsjøløpa er verdens lengste tilrettelagte sykkelrute med over 6000 km langs kysten av Nordsjø-landene.
Langs sykkelruten finnes rikholdige kulturminner, et vekslende landskap og et rikt dyre- og planteliv. Du kan få inspirasjon til turer gjennom et besøk på hjemmesiden www.northseatrail.org hvor du kan lese artikler om kystfolkets historie og deres samvirke med naturen, men også om myter og legender som er influert av bosettingen nær havet. På siden kan du lese artikler om steder og severdigheter langs sykkelruten.

NASJONAL SYKKELRUTE 1
Nasjonal sykkelrute 1 går fra Svinesund gjennom Moss- Horten-Kristiansand-Bergen-Trondheim-Nordkapp til Kirkenes og kalles «Kystruta», Denne sykkelturen er en variert turopplevelse som tar deg gjennom fruktbart og lettsyklet kulturlandskap, langs hytteområder, sandstrender og svaberg og gjennom en rekke trivelige småbyer og tettsteder. Det er kort avstand mellom kulturtilbud, serverings- og overnattingssteder på turen. Ruta veksler sta... (mer)dig mellom å gå helt nede ved kysten og litt innover i innlandet. Traseen har ingen utpreget harde motbakker og bytter på å være flat og lettkupert.

Den merkede ruta er en kort strekning gjennom byen. Skal du oppleve vakker natur og kulturopplevelsermå du ta noen avstikkere ta avstikkere til Søndre Jeløy og Vansjø. Sykkelrutene i Mosseregionen er av magasinet Reiser & Ferie og Syklistenes Landsforening framhevet som noe av landets beste. Med avstikkere fra disse til blant Jeløy og Vansjø får du oppleve praktfullt kyst og innsjølandskap med ypperlige muligheter til å kombinere sykkelturen med padling, fotturer og besøk på gallerier og kunst i det offentlige rom.

Gjennom Moss går Nasjonal sykkelrute 1 og Nordsjøløpa på samme trase. Følg skilting Nasjonal sykkelrute 1.

Kyststien, ferdselsregler m.m: http://www.moss.kommune.no/natur-og-miljo/friluftsliv/

Oslofjordens Friluftsråd med tips om opplevelser ved fjorden:
http://www.oslofjorden.org/portal/page/portal/of

Turkart Østfold: www.turkart.no/ostfold

DNT-Vansjø: http://vansjo.turistforeningen.no/activity.php?fo_id=7218
  veiviser Lengde Etappe
  Fortsett på Ringveien (VegSenterlinje) 1.9 km --
  Innsenderen: Moss
  URL: http://www.northsea-cycle.com
  Starter i: Moss, Østfold, NO
  Lengde: 2.1 kilometer
  Høydeprofil: + 52 / - 17 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent
  Egnet for: Landeveisykling