<<

Turforslag Beitostølen

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
0.0
KM
STIGNING
0
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Beitostølen er et tettsted og turistsenter i Øystre Slidre kommune i Oppland. Tettstedet har 293 innbyggere per 1. januar 2012, og ligger 900 moh. Her er det flere hoteller og stor hyttebebyggelse, i tillegg til butikker, restauranter og andre servicetilbud. Beitostølen er kjent som vintersportssted med alpinbakker både ved Beitostølen sentrum og i Raudalen, samt langrennsløyper på totalt 320 kilometer. Opprinnelig var Beitostølen ei setergrend.
Her ligger Beitostølen Helsesportsenter, en rehabiliteringsinstitusjon for funksjonshemmede. Ridderrennet, et skirenn for funksjonshemmede, avholdes på Beitostølen hvert år. Fra 2004 har sesongåpningen i langrenn, tidvis med status som verdenscuprenn, blitt arrangert her, samt tidlig løp i skiskyting. I november hvert år arrangerer Øystre Slidre IL Beitosprinten.
På grunn av den nære beliggenheten til Jotunheimen er Beitostølen blant de mest snøsikre vintersportstedene i Europa. Skisesongen strekker seg normalt fra november til april, og mange a... (mer)v arrangørene av verdenscup eller norgescup i langrenn, kombinert og skiskyting har Beitostølen som reservearena dersom opprinnelig arrangørsted opplever snømangel.

Kilde WIKIPEDIA

Noen turer i nærheten er;

http://www.lommekjent.no/ruter/1678608

http://www.lommekjent.no/turer/511515

http://www.lommekjent.no/turer/367398

http://www.lommekjent.no/turer/511149

Du kan finne mange flere turer på Beitostølen her;

http://www.lommekjent.no/ruter?search%5Bstart_location%5D=Beitost%C3%B8len%2C+%C3%98ystre+Slidre%2C+Oppland&search%5Brecreation_types%5D%5B%5D=&composite_length=Lengde&search%5Blength_min%5D=0&search%5Blength_max%5D=500
  Innsenderen: Tom turgåer
  URL: http://www.wikipedia.no
  Starter i: Knausehøgdi, Oppland, NO
  Lengde: 0.0 kilometer
  Høydeprofil: + 0 / - 0 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent
  Egnet for: Fottur, Fjelltur