<<

Kvernhusvannet, Søgne

0 kommentarer
LENGDE
0.0
KM
STIGNING
0
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Kvernhusvannet og Kosevigstranda ble kjøpt av Søgne kommune i 1977. Sammen med østsiden av Kvernhusvannet utgjør disse en del av Skjærgårdsparken. Området ligger mellom Langenes og Åros, i bunnen av Kosevigfjorden.Bademuligheter både i sjøen og i Kvernhusvannet innenfor den smale tangen. Det er opparbeidet badestrand på nordøstsiden av vannet. Kvernhusvannet ligger bare 2 meter høyere enn havetog er skilt fra dette ved en smal tange, Kvernhustangen. Navnet forteller at her må ha vært et kvernhus i gammel tid. Men det er ingen spor eller rester etter noe slikt. Derimot finnes det ruiner av to ishus. Åros ishus lå i Kvernhusviga. Til Vaskeplassen ved Kvernhusvannet kom konene fra uthavnene for å vaske tøy.

Friluftsområdet er på ca 90 mål og består av fjell og svaberg med rikere vegetasjon inn mot vannet. Det er gode bademuligheter i fersk- og saltvann.

Spesifikasjoner:
Fortøyningsmulighet for båt : Ja
Drikkevann : Nei
Dusj : Nei
Teltmulighet : Nei
Parkering : Ja
Handikapptil... (mer)rettelagt : Nei
Bålplass / grill : Ja
Toalett : Ja

Annen tilrettelegging : Det går tursti rundt vannet. Deler av stien er tilgjengelig med barnevogn. Stien på nordsiden av Kvernhusvannet er tilpasset barnevogn og rullestol, med unntak av et noe brattere parti. I Sandviga er det toalett, søppeldunker, fortøyningsbolter, og brygge. Kart: Turkart Vågsbygda, båtsportkart D-724 eller o-kart "Åros".

Kilde: Midt-Agder Friluftsråd
Badeplass
  Innsenderen: GodTur
  URL: http://www.godtur.no/godtur...
  Starter i: Kvernhusvannet, Vest-Agder, NO
  Lengde: 0.0 kilometer
  Høydeprofil: + 0 / - 0 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent