<<

Høllesanden, Søgne

0 kommentarer
LENGDE
0.0
KM
STIGNING
0
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Området ligger på fastlandet og eies av Søgne kommune, til sammen 22 mål. Høllesanden ligger på ei flat elveslette eller et delta ved utløpet av Søgneelva. Sanden er delvis dekket av gras, strandrug og marehalm.Høllesanden har populær badestrand. Det er langgrunt med gode bademuligheter for småbarn, og stor grad av tilrettelegging. Her er det en ca. 400 m lang sandstrand. Det er så langgrunt at det går an å vade over til Åros. Deltaet ender i en bratt kant ut mot dypt vann. På Høllesanden er det toalett, vannkran, benker og søppeldunker.

Kort avstand til den arkitektoniske perlen Høllegata, som er vernet. Høllen har god havn med provianteringsmuligheter. Det må betales for landligge. Det er kiosk og restaurant i nærheten. Høllen var en av Søgnes viktigste fastlandshavner helt fra første del av 1500-tallet. Det var trelasthandelen som fikk folk til å slå seg ned i Høllen. Her var det arbeid å få, og de kunne handle med skutene som kom og gikk. I lang tid ble det drevet med tømmerflø... (mer)ting i Søgneelva. Fra denne tida ble det også holdt faste tingsamlinger i Høllen. Her var mye folk samlet, og det gav grunnlag for drift av vertshus og gjestgiveri.

Spesifikasjoner:
Fortøyningsmulighet for båt : Ja
Drikkevann : Ja
Dusj : Nei
Teltmulighet : Nei
Parkering : Ja
Handikapptilrettelagt : Ja
Bålplass / grill : Nei
Toalett : Ja

Annen tilrettelegging : Marina, P-plass og bussforbindelse. Kart: Turkart Vågsbygd, Båtsportkart D-724 eller o-kart "Åros".

Adkomst:
Det er bilvei og sykkelsti ned til Høllesanden. Stedet har stor P-plass, og det er bussforbindelse mellom Høllen og Kristiansand via Tangvall. Det går rutebåt fra Høllen ut til Borøya og Ny-Hellesund.
Kilde: Midt-Agder Friluftsråd
Badeplass
  Innsenderen: GodTur
  URL: http://www.godtur.no/godtur...
  Starter i: Høllen, Vest-Agder, NO
  Lengde: 0.0 kilometer
  Høydeprofil: + 0 / - 0 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent