<<

Baneheia, Kristiansand

0 kommentarer
LENGDE
0.0
KM
STIGNING
0
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Baneheia er svært godt tilrettelagt med turstier, badestrender, badeflåter, stupebrett, renovasjon og toaletter. Det er tursti for rullestolbrukere, og løysløype på 2,2 km.

Baneheia ble skjenket byens borgere av Christian IV ved byens grunnleggelse i 1641. I dag fremstår disse arealene på 1083 mål som et av byens fineste friluftsområder. På vestsiden av Baneheia ligger Ravnedalen, en vakker park.Baneheia ligger som en naturperle like inntil Kvadraturen. Dette idylliske, skogkledde heipartiet lå lenge goldt og nakent, utsatt for vær og vind. Parkvesenet i Kristiansand har gjort Baneheia til et av byens mest populære friluftsområder. Det var general Oscar Wergeland som i 1860-årene skapte det utfruktbare fjellet om til et vakkert park- og rekreasjonsområde. Stier og turveier slynger seg nå på kryss og tvers gjennom Baneheia. De kunstige Stampetjønnene er populære badeplasser.

Spesifikasjoner:
Fortøyningsmulighet for båt : Nei
Drikkevann : Nei
Dusj : Nei
Teltmulighet : Nei
Park... (mer)ering : Ja
Handikapptilrettelagt : Ja
Bålplass / grill : Nei
Toalett : Ja
Annen tilrettelegging :

Adkomst:
Det fører mange stier og veier inn til Baneheia. Fra Kvadraturen er det naturlig å gå inn fra øvre del av Festningsgata. På østsiden av området er det parkering ved Svarttjønn og Solbergkroken på Egsområdet, og fra Sørlandets sykehus. På vestsiden av Baneheia kan det parkeres ved Bjerkelunden, på Grimsmyra og ved Ravnedalen. For rullestolbrukere anbefaler vi å parkere ved Svarttjønn. Herfra er det lett adkomst til turstinettet og badeplassene ved 3.Stampe.Kilde: Midt-Agder Friluftsråd
Badeplass
  Innsenderen: GodTur
  URL: http://www.godtur.no/godtur...
  Starter i: 3. Stampe, Vest-Agder, NO
  Lengde: 0.0 kilometer
  Høydeprofil: + 0 / - 0 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent