<<

Steinhytta under Vanntinden, Vannøya

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
1.6
KM
STIGNING
376
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Turen til Steinhytta er en flott liten tur, som gjerne kan kombineres med en tur til toppen av Vanntinden.

Steinhytta er ei privat hytte som står åpen for alle som ønsker å gjøre et besøk. . Hva med å ta en primusmiddag her oppe sammen med resten av familien? Til måltidet får du servert nydelig utsikt mot Lyngen og Hamrefjorden. Husk å skriv deg i gjestebokaAdkomst
Fra fergeleiet på Skåningen tar du vestover mot Vannareid.

Vei- og rutebeskrivelse Kvalvågen
Etter ca. 11 km kommer du til Kvalvåg. Her kan du parkere, ikke parker i innkjørselen til hyttene. Ruta starter fra grustaket bak oppkjørselen til en gul hytte. Skilta "Vanntind" ved veien. I starten følger du tydelig merket sti langs Sandelva. Etter ca. en kilometer dreier ruta østover opp langs ryggen til Steinhytta.

Hele ruta er merket med rødt og varder. Fin sti i lyng og tuer, på ryggen blir det litt brattere og det går over til stein og. Muligheter for å fylle vatn i elva ved Steinhytta.

Vei- og rut... (mer)ebeskrivelse Mellomjorda
Det er flere alternative ruter. Den fineste løypa opp til Steinhytta og Vanntinden og direktevarianten - går fra Mellomjorda.

Etter ca 9 km fra Skåningen kommer du til grenda Mellomjorda. Parker på brei vegskulder nedenfor det nest ytterste huset før Vannaklubben. Her går det sti oppover mot Kvalvågen. Over bergene tar du til høyre og følger en god sauesti på langs av terrenget over beitegjerdet og forbi det øverste granholtet til du treffer på stien siom går rett opp på yttersida av Mellomjordelva. Oppe over kanten treffer du på ruta til Steinhytta under skaret

Dette er en flott tur i et vakkert og velstelt kulturlandskap. Med refleks fra sol og sjø og lyden fra elva som kaster seg utfor lia i det trange elvegjelet, er dette en tur med mange naturinntrykk.
Ikke skilta.

Beitedyr
Her er rein hele året og sau om sommeren. Vis hensyn, og ha hunden under kontroll.

Kart
Turkart Karlsøy M=1:100 000

Arrangement
Til topps Karlsøy 2012
Kilde: Ishavskysten friluftsråd
Fottur
  Innsenderen: GodTur
  URL: http://www.godtur.no/godtur...
  Starter i: Sandelva, Troms, NO
  Lengde: 1.6 kilometer
  Høydeprofil: + 376 / - 0 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Ukjent
  Egnet for: Fottur