<<

Linnåsen

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
12.8
KM
STIGNING
294
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Her er det flere turveier som er merket og skiltet. Linnåsen som er 235 moh er markert med en varde på toppen og en besøksprotokoll man kan skrive seg inn i.
Du kan parkere ved Søgne Ungdomsskole. Et par hundre meter vestover fra skolen på Tangvallveien tar man innover mot E-18 og trasker over en gangbro. Her går det fin grusvei med litt stigning. Når terrenget flater ut kommer vi til Fidjan- som betyr «flat eng ved vann». I neste veikryss holder vi til høyre og går bakkene opp mot Gloppa. På toppen av bakken kan man ta et pust i bakken, snu seg og se utsikten og kanskje få et glimt av Roald Amundsen? Ifølge forfatterne av boken «Bli kjent» skal det i skrenten på Sjåsheia langs borte være en formasjon som kan minne om Amundsens ansikt med anorakkhetta godt trukket nedover panna i profil. Herifra er det ganske flatt og fint mot Gloppetjønna.
Ved Gloppa tar vi til venstre og følger skilting mot Linnåsen. Etter en stund kommer vi til et kryss, her er det to alternativer opp til toppen. T... (mer)il høyre er veien kort, men bratt. Til venstre er veien litt slakere, men lengre.
For ikke å gå samme turen tilbake til start kan du når du er tilbake ned den bratte veien ta en skogsti mot høyre. Denne veien passerer Ramsdalsgjønna og i et stikryss holder vi til venstre langs Stigjønna. Fra Hellersdalen er det skogsbilvei. Helleren kalles Kongens hule og har fått sitt navn etter en grunneier på Lunde som ble kalt «kongen» og stedet ble brukt som skjulested under krigen. Veien bærer videre mot Fidjan og tilbake til parkeringen over E-18.
Fjellfanten
Innsenderen: Fjellfanten
Starter i: Tangvall, Vest-Agder, NO
Lengde: 12.8 kilometer
Høydeprofil: + 294 / - 294 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Merket sti / skiløype
Egnet for: Fottur