<<

Paradisbukta- Søgne kirke

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
4.1
KM
STIGNING
90
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Fra Søgne gikk det flere gamle ferdselsveier mot Kristiansand, eller ridestier om du vil. Flere av disse er nå det Hamsun ville kalt gjengrodde stier, men noen har blitt opparbeidet og er flotte turstier. Stiene er ikke merket, så følg gjerne med på kart (last ned app'en til lommekjent, så har du med deg kartet i lomma!).
Fra Roligheda går det en tydelig sti sørover mot Langenesveien. Et par hundre meter fra Roligheda er det hogd inn et kors i fjellet. På folkemunne heter det at to hjuringer (gjetergutter) sloss om en sølvklokke. Slåssingen holdt på lenge og vel, og må ha vært svært så brutal da begge avgikk med døden. En slik ugjerning gav ikke plass i vigslet jord og guttene ble begravet i den lille myra ved siden av stien.
Stien fortsetter i smått kupert terreng og inn i et hytteområde ved Donevannet og Kilen. Det siste stykket går på fin asfaltert vei ut til Langenesveien og parkeringsplassen. Her er det også bademuligheter.
Fra Roligheda går det en sti og traktorvei forbi Nome o... (mer)g langs sørsida av Breimyrheia bort til Bergemyra. Terrenget er flatt og fint. Fra Bergemyra går veien mot Berge, Søgneelva og Søgne gamle kirke.
Fjellfanten
Innsenderen: Fjellfanten
Starter i: Indre Kilen, Vest-Agder, NO
Lengde: 4.1 kilometer
Høydeprofil: + 90 / - 90 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Umerket sti / skiløype
Egnet for: Fottur