<<

Haukenestårnet

0 kommentarer
LENGDE
0.7
KM
STIGNING
19
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT

Haukenestårnet eller Branntårnet på Haukenesfjellet i Østfold er Østfolds høyeste overnattingssted. Med sine 333 m.o.h. var Haukenesfjellet det perfekte utgangspunkt for et tårn hvor en kunne holde utkikk etter tilløp til brann. Skogeiernes verste mareritt. Kun Stavasshøgda er høyere i Østfold med knappe 3 meter. Tårnet ble reist i 1909 i et samarbeid med Østfold skogselskap, Det norske gjensidige skogbrand forsikringsselskap og Rømskog kommune. Det første tårnet var seks meter høyt. I 1927 ble det bygget et nytt tårn som var et sted mellom 12 og 14 meter høyt, men dette ble vandalisert under andre verdenskrig. I 1953 erstattet med tårnet som står i dag og reiser seg 12 meter over bakken. Tårnet ble overtatt av kommunen i 1975 da vaktholdet i branntårnet ble erstattet av observering fra fly. Nå er det DNT Indre Østfold som driver tårnet.


Haukenestårnet blir drevet som en selvbetjent hytte med seks senger og fem ekstra madrasser. I 2011 hadde Haukenestårnet ca 70 overnattinger. Så h... (mer)er er det rom for flere! Turistforeningen anbefaler stedet til barnefamilier.


Turistforeningen anbefaler også å bestille på forhånd da det bare er seks sengeplasser og fem madrasser. Kontakt Rømskog kommune ved Sentralbordet 69 85 91 77 - i kontortiden kl. 08:00-15:30, eller send e-post til postmottak@romskog.kommune.no På kvelder og i helger kontakt: Aage Sundsrud 415 38 615 - karel-su@online.no.Tårnet er åpnet for alle, men soverommet og kjøkkenet er låst med DNT-nøkkel.
veiviser Lengde Etappe
Fortsett på Sti 0.0 km 0.6 km
Ta til høyre for å bli på Sti 0.6 km --
Innsenderen: TV2 - God morgen Norge
Starter i: Haukenesfjellet, Østfold, NO
Lengde: 0.7 kilometer
Høydeprofil: + 19 / - 0 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Merket sti / skiløype