<<

Sjusjøen – Lucky Næroset – Prøysenland – Nes og Helgøya

0 kommentarer
LENGDE
107.6
KM
STIGNING
1220
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Turen tar deg fra fjellområdet og seterlandskapet på Sjusjøen, til Fristaten Næroset og Prøysenland før du ender opp i herskapelige omgivelser på Nes og Helgøya. Turen passer som to - tre dagers tur.

Fakta:
Delstrekninger:
Sjusjøen - Prøysenstua: Ca 50 km.
Helgøya rundt: Ca 20 km.


Vanskelighetsgrad: Lettsyklet til litt krevende.

Sjusjøen 
Sjusjøen har flott turterreng, fjellvann og vassdrag og et nett av stier og sykkelveier på kryss og tvers. Ønsker du å prøve fiskemulighetene langs sykkelruta, kan fiskekort kjøpes bl.a. på Vertshuset Fjellheimen, Sjusjøen Infosenter, Kiwi og ved bomstasjonene. Turen starter fra Kiwibutikken på asfaltert vei ned til høyre. Ta av på grusvei opp til venstre ved Sjusjøen Infosenter. Langs veien er det lagt til rette med fiske- og rasteplasser. Du passerer Sjusjøen Skisenter og en 10 km rulleskiløype for langrenn og skiskyting. Sjusjøen Café har åpent hele året. www.sjusjoencafe.no - tlf 993 76 440.

Etter å ha syklet i fjellskog og langs setervoll... (mer)er med lyden av sauebjeller, er du nede ved elva Finnøla og en idyllisk, liten rasteplass. Dette er en god ørretelv. Fortsett ca 1 km, og ta en avstikker til høyre. Opprinnelig var Sjusjøen ei tradisjonsrik setergrend og etter ca 300 meter på denne gamle seterveien, kommer du til Engevangen. Seteridyllen er på 90 mål og den største i Ringsaker. 

Tilbake igjen, så er det ikke langt til Mesnabakken Gård og Pensjonat, beliggende fint til i solhellinga med utsikt over Sør-Mesna. Ta kontakt med Mesna Islandhest Senter, like nedenfor på tlf 978 70 309 for bestilling av overnatting. Kombiner oppholdet med rideturer og kanoturer på Sør-Mesna. www.mesna-islandshest.no På området ligger også en flott badeplass. Like etter senteret passerer du en lokal minitrollpark hvor omvisning kan ordnes etter avtale med islandshestesenteret. Ruten fortsetter til Bergundhaugen bomkryss. Ta opp til venstre mot Åstadalen, Brumunddal og Ljøsheim. I neste kryss tar du til høyre mot Brumunddal og Dempeni og etter ca 1 km krysser du elva Vievelstad og en rasteplass ved et skogshus.

Tretopphytta 
Etter ca 2 km kan du ta av til høyre mot Furuhytta, hvis du ønsker å overnatte i ett av landets mest originale vandrerhjem. I furukronene 8 meter over bakken er ei hytte festet i fire 2-300 år gamle furuer. Her er det seks sengeplasser, kjøkkenkrok med gassbluss, kjøleskap og vaskekum, gassovn og peisovn. Fra terrassen har du god utsikt mot Stormyra og et rikt dyre- og fugleliv. www.tretopphytter.no Tlf (Frode Schei), 909 33 356. Ønsker du servering "på døra", kan Frode ordne det. Fortsett videre 3 km til Dempeni. Her i krysset lå det et sagbruk som i dag er overnattingssted for elgjegere. Til venstre kan du gjøre en avstikker på 3 km til Dempenivann for fiske og rast i ljørkoia. Fra Dempeni tar du til høyre på bomvei retning Aursmoen seter. På venstre side passerer du Lankloppmyr, med rester etter torvutvinningen på 30-tallet.

Fristaten Lucky Næroset 
Etter noen kilometer på grusvei gjennom furu- og granskog med store muligheter for å møte på elg, nærmer du deg sivilisasjonen. Ved Klyftmoen, tar du til høyre i krysset ut på asfaltert vei og fortsetter nedover til Rv 216 mot Moelv. Nå er du på god vei inn i Fristaten Lucky Næroset. www.lucky-naeroset.no Ønsket om å bevare barneskolen, skapte engasjement og i stedet for å klage over nedleggingsplanene, oppnådde innbyggerne i Næroset på kort tid kultstatus for sine uvanlige tiltak for å snu negativ tankegang til muligheter og moro. Fristaten Lucky Næroset har egen regjering bestående av litt uvanlige ministre, som fantasiminister, innviklingsminister, kan-kan minister og helseminister (helser på alle nykommere i bygda). Det første du kommer til er en rasteplass til høyre, som huser den underjordiske flyplassen Lucky Næroset UnAirport. Flyplassministeren kan du møte på bygdas berømte Kiwibutikk. Ved Kiwibutikken kan du ta til høyre. Her i enden av innsjøen Næra, er Næroset båthavn og en idyllisk kanalpark med grillplass og campingmuligheter. Vil du prøve å fiske etter gjedde og abbor, er det gode muligheter her. Fiskekort fås kjøpt på Kiwibutikken.

Mellom Kiwibutikken og Lykkeparken fortsetter du på Kvisslevegen (grusvei) langs strie Moelva. Du passerer Kvisla brug ved Kvislafossen, hvor det var møllebruk fra 1723. Fra slutten av 1800-tallet til 1986 var det mølle, sagbruk, snekkerverksted og smie her. Inventaret står som da virksomheten ble nedlagt. Snart kommer du ut på den noe trafikkerte riksveien igjen. Følger du denne videre, kommer du ned til Moelv sentrum, til buss- og togforbindelser og Skibladnerbrygga.

Kort etter at du er ute på riksveien, tar du til venstre ved Kvernstuebrua mot Byflaten. Ca 1 km oppe i bakken, tar du til høyre. Fortsett rett fram på den gamle tilførselsveien, som fører deg gjennom skogen. Snart åpner landskapet seg og du har utsikt mot andre siden av bygda og byggverket "De utenkte tankers tårn" til Hans Christian Medlien, gründer av Lucky Næroset. I enden av veien ligger Fuglesang Legatsgård. Sykle over tunet og ta til venstre ut på asfaltert vei ned mot Rudshøgda og Prøysenhuset.

Prøysenland 
Sykle over brua over E6. På hver side ligger Veikroene på Rudshøgda, som også tilbyr overnatting. www.veikroene.com/rudshogda Du ser statuen av Alf Prøysen og i Prøysenhuset kan du begi deg på vandring inn i hans liv og forfatterskap. www.proysenhuset.no 800 meter oppe i lia ligger husmannsplassen Prøysen, Alf Prøysens barndomshjem, som er åpent om sommeren. På andre siden av veien er det en fin liten rasteplass. Nå sykler du på Præstvægen i "ei væl for seg sjøl". Navnet fikk veien etter en prest som benyttet den som snarvei mellom Ringsaker og Veldre sogn. Fortsett på denne og ta så til venstre inn på bygdeveien Ulvegutua, og etter 200 m til høyre mot Hersaug.

Snilsberg Familiepark 
Se etter skiltet vei opp til venstre mot Snilsberg Familiepark www.snilsberg.no Langs en idyllisk sti kan du her hilse på parkens mange fugler og dyr, og delta på ulike aktiviteter og familieforestillinger gjennom hele sommeren. Stabburskafeen serverer vafler, lunsjbrød m.m., og området er perfekt for en piknik.   

Nes 
Fortsett videre til neste kryss og ta til høyre. Ta deretter opp til venstre på den noe trafikkerte Rv 213; Stavsjøvegen. Til høyre ser du Nye Gaupen barneskole. Vi er nå på vei mot Nes og Helgøya, hvor det er gode muligheter for å bo herskapelig, nyte landlivet og lokal matkultur med Mjøsa på alle kanter. Godt plassert oppe på en bakkekam til høyre, ser du snart Skredshol, en tidligere setegård, første gang nevnt i 1403. Gårdens hovedbygning er fredet.

Er du interessert i keramikk, tar du en avstikker til venstre i krysset ved Gjølstad, til høyre i neste kryss og så til venstre. Her har keramiker Liv Kristin Espeliens verksted og utsalg. www.livke.no Fra Gjølstadkrysset fortsetter du rett fram og til du ser Stavsjø kirke, en fredet langkirke fra 1880. I krysset ved kirken fortsetter du rett fram og tar så til høyre ned Retterstadvegen. Etter ca 2 km åpner landskapet seg, og du møter utsikten over Mjøsa. Her i denne solvendte lia ligger den gamle og ærverdige gården Aske, hvor dagens driver produserer og selger eplejuice presset av gårdens egen avling. Braastads eplejuice er et ettertraktet produkt. www.braastadepler.no

Hold til høyre i neste kryss, til venstre nede ved Fredheim, hvor du kommer ut på Kisevegen. Snart ser du Baldishol Vestre opp til høyre hvor det har vært planteskole siden 1940-tallet. Ett av Norges største nasjonale klenodier, Baldisholteppet, stammer fra den i 1879 nedrevne kirken på Baldishol. Teppet oppbevares i dag på kunstindustrimuseet i Oslo, og er en av museets mest verdifulle gjenstander.

Hoel Gård
Fortsett videre på Kisevegen. Nå er det ikke lenge til du ser tårnene på driftsbygningen til Hoel Gård. www.hoel-gaard.no - tlf 62 35 35 46. Her bodde Norges første ekte bondehøvding, Halvor Hoel, som ledet bøndenes kamp mot embetsveldet etter 1814. Overnattingsgjester blir gjort oppmerksom på at Halvor Hoel går igjen i hovedbygningen, men er snill og liker gjestebud. Foruten å være mye brukt til konferanser og feiring av livets store dager, er dette en gård som er i full drift. Det er muligheter for omvisning i gårdsmuseet, hovedbygningen og parkanalegget.

På veien ned mot Tingnes ser du Mølstad Vestre i solhellinga på venstre side. www.moelstad.no Gården har tradisjoner fra 1747 som frukthage. Nå satses det mest på solbær og solbærsaft selges fra gården. Nede på Tingnes er det restaurant, butikk, bank og bensinstasjon og en idyllisk raste- og badeplass. Tingnes Spiseri har åpen hver dag unntatt mandag. Her kan du spise god mat laget fra grunnen av. www.tingnesspiseri.com. Nes kirke fra 1200-tallet ligger ytterst på neset. Den jernbeslåtte sakristiporten og ringen på hoveddøra stammer fra middelalderen. Skibladner legger til brygga ved Tingnes på søndager, men er daglig å se der den passerer sundet på tur mellom Hamar og Gjøvik. www.skibladner.no

Avstikker Tangnes – Hoel Gård: 18 km.
I krysset ved Gjølstad kan du også ta til høyre og så til høyre igjen i neste kryss. Denne ruten tar deg med ned til Mjøsa og Tangnes, hvor det bl.a. er en flott badeplass. Ruten går sørover langs vannkanten før en liten stigning, når du nærmer deg Baldishol og Hoel Gård.

Helgøya 
Fra Tingnes sykler du over Nessundet bru, som ble åpnet i 1957 og gjorde Helgøya «landfast». Det er trangt over brua, men på møteplassen på toppen, har du utsyn i alle retninger. Helgøya ble kalt «Insula Santa», den hellige øya, og beskrives allerede i Halvdan Svartes Saga. Dette er Norges største innlandsøy og de 600 fastboende kalles «øyinger».

På andre siden av brua ligger Sund småbåthavn og ei flott badevik. På oppslagstavla vises en sykkeltur rundt øya. Løypa er skiltet med små treskilt. Vi skal sykle på store deler av den. Ta til høyre mot Skurven badeplass på Skavangvegen, hvor det er fint å raste og telte. Sving til venstre opp bakkene på Svennerudvegen, hvor du på toppen passerer Svennerud Gård. Ta til venstre ned bakken og over krysset. Etter gården Trosterud på høyre side, går veien opp i skogholtet hvor du skal ta av veien til høyre. I enden av bakken holder du til venstre og nå kommer det særegne Mjøslandskapet til syne igjen. Godt jordsmonn og gunstig klima gjør øya svært fruktbar. Å sykle langsetter bygdeveiene der frukttrærne pryder lia, minner mye om Hardanger.

Ved gården Grimsrud deler veien seg. Fortsett rett fram over jordet (skiltet), opp til venstre og fortsett stigningen inn i skogen til høyre. Veien kan virke noe bratt og uframkommelig, men aldri så ille at den ikke kan sykles på. Etter ca 1 km er du over kneika og fortsetter videre sørover. Snart sykler du gjennom gårdstunet til Hovelsrud hvor hovedbygningen fra 1847 er restaurert tilbake til sin opprinnelige prakt og den historiske hagen er i ferd med å bli gjenskapt.www.hovelsrud.no Ute på asfaltert vei igjen får du snart øye på nok en storgård, som oftere enn noen annen på øya hadde besøk av kongelige og andre personer med høy byrd og store rikdommer; Hovinsholm. Her har det også stått både kirke og kloster. Den tidligere portnerboligen er omgjort til kafé og landlivsbutikk. Skafferiet har åpent i sommersesongen og under epletrærne kan du nyte forfriskende drikke, god kaffe og rause porsjoner av hjemmebakst laget på råvarer fra gården og nærområdet. Er været kjølig, er det fint å sitte inne på glassverandaen. www.skafferiet.no - tlf 62 34 45 51.

Fortsett videre østover på Helgøyvegen. Du passerer Vien og har flott utsyn mot Stangebygda og Vikingskipet på Hamar. Du kan svinge ned gamleveien til Bergevika, en idyllisk naturhavn med småbåter og badeplass. Området er fredet pga et fossilt korralrev. Her finnes også kalkfuruskog og verdifull vegetasjon. Kalkovnene fra siste halvdel av 1800-tallet er helt intakte. Fjellet ble sprengt for å utvinne kalken før den ble fraktet på skinneganger ned til ovnene, og kalkbåter fraktet kalken til bryggene rundt Mjøsa. Videre langs Helgøyvegen ser du snart ned mot Nessundet. Nede ved Sund ligger Toftes Gave som var Norges første barnevernsinstitusjon fra 1877 - et fryktet hjem for "umulige" gutter. Stedet ble nedlagt i 1949 og eies i dag av Ringsaker kommune.

Helgøya kirke 
Tidligere stod kirken på Helgøya på Hovinsholm, men ble flyttet til Baldishol på Nes i 1612. Øya forble uten kirke i 250 år, til dagens kirke stod ferdig i 1870. På kirkegården er det et femtitalls russisk-ortodokse og greskortodokse kors, reist over gravene til østeuropeiske flyktninger, som rømte fra den russiske revolusjon i 1917. De flyktet den gang til Kina hvor de ble til den kommunistiske maktovertagelsen i 1949. Da dro de til Hongkong, og Det Norske Flyktningeråd hentet dem der i 1954. Et førtitalls personer ble plassert på Granlien pensjonat på Helgøya. De var nå blitt eldre, og Granlien ble deres siste oppholdssted.

På østsiden av Nes
Tilbake på Nes kan du sykle oppover Bryggevegen mot Duengerhøgda. Et godt stykke oppe i bakken, kan du snu deg og nyte utsikten over Mjøslandskapet. Vi anbefaler en sving oppom Alhaug Gård hvor Edel Design holder til i Galleri Hjerterom www.designperler.no Edel Urstad er kjent for produksjon av klær i rå eleganse i rene naturmaterialer - tlf 62 35 45 04/ 915 45 843.
Fortsett videre på veien over Duengerhøgda, og etter en lang nedoverbakke møter du igjen på Mjøsa, nå på østsida av bygda. Når du kommer til Rv 212, tar du til høyre mot Brumunddal. Du har nå syklet 10 km fra Tingnes. På høyre side ligger Nerlien gårdsovernatting. Her kan du bo midt i et levende gårdsmiljø. Gården har lang strandlinje med badeplass, fiske, båtutleie og flotte turmuligheter www.nerlien-gard.no - tlf 62 36 53 65. Kårbygningen fra 1700-tallet har tre trivelige leiligheter, hver med kjøkken, bad, stue og to soverom. Ringer du på forhånd, fyller vertskapet opp kjøleskapet med frokostvarer. I ca 6 km går turen videre på noe mer trafikkert vei lang Mjøsa. Like før Framnesbrua, ligger Mjøsa Ferie og Fritidssenter, med fine bade- og turmuligheter og godt utstyrte leiligheter. www.mjosaferie.no - tlf 62 35 98 00. Herfra kan du sykle til Brumunddal sentrum ca 1,5 km og følge Mjøstråkk mot Hamar eller Lillehammer.

Alternativ sykkelrute langs østsiden av Nes: Tingnes – Bysætervika. Lengde: Ca 12 km.
Ca 1 km ovenfor Tingnes og like etter Grande Rehabiliteringssenter, tar du av til høyre ned Skjelvevegen. Dette er en fin grusvei, som passer for dem som vil sykle sakte, nyte et frodig landskap, utsikten mot Mjøsa, vakre gårdstun og hilse på gårdshunder og ryttere til hest langs veien. Etter ca to km passerer du Slåtten gård nede ved Mjøsa. Hovedbygningen på gården leies ut til overnatting. Her er det fine muligheter for bading og vertskapet låner ut robåt til fiske. www.home.no/slaatten Etter at veien har gjort en sving oppover mot venstre, ser du Grefsheim, som i middelalderen var en adelig setegård. Hovedbygningen er fra 1830. Når du kommer opp til planteskolen, svinger du til høyre og sykler gjennom alleen av ask overfor Grefsheim og fortsetter videre gjennom kulturlandskap og skog. Når du er ute av skogen får du snart fin utsikt over Furnesfjorden og Brumunddal sentrum. Nede ved vannkanten ser du Strandheim Campingplass, tlf 62 35 21 57, som også leier ut campinghytter. For å komme dit tar du ned til høyre i krysset. Ta til venstre for å komme ut på Rv 212 mot Brumunddal. Ute på riksveien, ser du snart skiltet ned til Nerlien Gårdsovernatting. www.nerlien-gard.no - tlf 975 78 169 / 901 34 340.
  veiviser Lengde Etappe
  Ta til venstre ved Sjusjøvegen for å bli på VegSenterlinje (Sjusjøvegen) 0.1 km 2.4 km
  Hold venstre på VegSenterlinje 2.5 km 0.5 km
  Ta til venstre ved Sjusjøvegen for å bli på VegSenterlinje (Sjusjøvegen) 3.0 km 0.2 km
  Ta til venstre ved Sjusjøvegen for å bli på VegSenterlinje (Sjusjøvegen) 3.2 km 0.1 km
  Ta til venstre ved Sjusjøvegen for å bli på VegSenterlinje (Sjusjøvegen) 3.3 km 0.9 km
  Ta til venstre på VegSenterlinje 4.2 km 2.3 km
  Hold høyre for å bli på VegSenterlinje 6.5 km 0.1 km
  Hold venstre på VegSenterlinje 6.6 km 1.3 km
  Ta til høyre på VegSenterlinje 7.8 km 3.8 km
  Ankom på Location 2, på høyre side 11.7 km 0.0 km
  Avreise Location 2 11.7 km 0.0 km
  Fortsett mot sør på VegSenterlinje 11.7 km 2.1 km
  Ta skarpt til venstre for å bli på VegSenterlinje 13.8 km 1.3 km
  Ta skarpt til venstre for å bli på VegSenterlinje 15.1 km 11.9 km
  Hold høyre ved Kluftmovegen for å bli på VegSenterlinje (Kluftmovegen) 27.0 km 0.5 km
  Ta skarpt til venstre for å bli på VegSenterlinje 27.5 km 0.2 km
  Hold høyre på VegSenterlinje 27.7 km 0.1 km
  Fortsett på Traktorveg 27.8 km 1.7 km
  Fortsett på Traktorveg 29.5 km 0.0 km
  Fortsett på Kluftmovegen (VegSenterlinje) 29.5 km 1.2 km
  Fortsett på VegSenterlinje 30.7 km 0.0 km
  Ta til venstre ved Åsmarkvegen for å bli på VegSenterlinje (Åsmarkvegen) 30.7 km 2.0 km
  Ta til høyre ved Åsmarkvegen for å bli på VegSenterlinje 32.8 km 0.1 km
  Ta til venstre for å bli på VegSenterlinje 32.9 km 0.1 km
  Ta til høyre for å bli på VegSenterlinje 32.9 km 0.9 km
  Ta til venstre på Åsmarkvegen (VegSenterlinje) 33.8 km 0.2 km
  Ta skarpt til venstre på Kvisselvegen (VegSenterlinje) 34.0 km 0.8 km
  Ankom på Location 2, på høyre side 34.8 km 0.0 km
  Avreise Location 2 34.8 km 0.0 km
  Fortsett mot sørvest på Kvisselvegen (VegSenterlinje) 34.8 km 1.1 km
  Ta til venstre på Åsmarkvegen (VegSenterlinje) 36.0 km 1.5 km
  Ta til venstre på Tandeskogvegen (Kjørebane) 37.5 km 0.0 km
  Ta til venstre på Bårdsetvegen (VegSenterlinje) 37.5 km 0.4 km
  Hold høyre på VegSenterlinje 37.9 km 2.2 km
  Ta til høyre på Traktorveg 40.0 km 1.2 km
  Ta til høyre på VegSenterlinje 41.2 km 0.2 km
  Ta til venstre ved Tandeskogvegen for å bli på VegSenterlinje (Tandeskogvegen) 41.4 km 2.5 km
  Fortsett på Kjørebane 43.9 km 0.0 km
  Ta til venstre på Rudsvegen (VegSenterlinje) 43.9 km 0.2 km
  Ta til venstre på Rudsvegen (VegSenterlinje) 44.1 km 0.3 km
  Ta skarpt til høyre på Kjørebane 44.3 km 0.0 km
  Hold høyre på VegSenterlinje 44.4 km 0.0 km
  Hold høyre på Prestvegen (Kjørebane) 44.4 km 0.2 km
  Ta til høyre på VegSenterlinje 44.6 km 0.4 km
  Ta til høyre ved Prestvegen for å bli på VegSenterlinje (Prestvegen) 45.0 km 0.7 km
  Fortsett på VegSenterlinje 45.7 km 1.4 km
  Hold venstre på Traktorveg 47.1 km 0.4 km
  Ta til venstre på VegSenterlinje 47.5 km 0.7 km
  Ta til venstre ved Åshøgdvegen for å bli på VegSenterlinje (Åshøgdvegen) 48.2 km 0.3 km
  Ta til høyre på Nyhushøgda (VegSenterlinje) 48.5 km 3.2 km
  Ta til høyre på VegSenterlinje 51.8 km 0.1 km
  Hold venstre på Kjørebane 51.9 km 0.0 km
  Hold høyre på Stavsjøvegen (VegSenterlinje) 51.9 km 0.0 km
  Ta til venstre på GangSykkelVegSenterlinje 51.9 km 1.0 km
  Ta skarpt til venstre på VegSenterlinje 52.9 km 0.0 km
  Ankom på Location 2, på venstre side 53.0 km 0.0 km
  Avreise Location 2 53.0 km 0.0 km
  Kjør tilbake mot nordvest på VegSenterlinje 53.0 km 0.0 km
  Ta til venstre ved Stavsjøvegen for å bli på VegSenterlinje (Stavsjøvegen) 53.0 km 5.7 km
  Ta skarpt til høyre på VegSenterlinje 58.7 km 0.6 km
  Ta til høyre ved Stavsjøvegen for å bli på VegSenterlinje (Stavsjøvegen) 59.3 km 2.6 km
  Ta skarpt til høyre på GangSykkelVegSenterlinje 61.9 km 0.1 km
  Fortsett på VegSenterlinje 62.1 km 0.0 km
  Fortsett på GangSykkelVegSenterlinje 62.1 km 0.1 km
  Ta skarpt til høyre på Retterstadvegen (VegSenterlinje) 62.2 km 1.5 km
  Ta til høyre på VegSenterlinje 63.6 km 0.5 km
  Ta til venstre på Traktorveg 64.2 km 0.5 km
  Fortsett på VegSenterlinje 64.6 km 0.1 km
  Ta til høyre ved Retterstadvegen for å bli på VegSenterlinje (Retterstadvegen) 64.8 km 1.3 km
  Ankom på Location 2, på venstre side 66.1 km 0.0 km
  Avreise Location 2 66.1 km 0.0 km
  Kjør mot sørøst på Retterstadvegen (VegSenterlinje) 66.1 km 0.1 km
  Ta til høyre på Baldisholvegen (VegSenterlinje) 66.1 km 0.9 km
  Ta til venstre på Kisevegen (VegSenterlinje) 67.0 km 2.5 km
  Hold høyre på Tingnesvegen (VegSenterlinje) 69.5 km 0.0 km
  Hold venstre på Mølstadvegen (VegSenterlinje) 69.6 km 1.3 km
  Ta til høyre på VegSenterlinje 70.9 km 0.9 km
  Ta til høyre for å bli på VegSenterlinje 71.8 km 0.1 km
  Hold høyre på Kjørebane 71.8 km 0.0 km
  Ta til høyre på Tingnesvegen (VegSenterlinje) 71.9 km 0.1 km
  Ta til høyre på Helgøyvegen (VegSenterlinje) 72.0 km 0.9 km
  Ta til høyre på Skavangvegen (VegSenterlinje) 72.9 km 0.9 km
  Ta skarpt til venstre på Svennerudvegen (VegSenterlinje) 73.7 km 1.5 km
  Hold venstre på VegSenterlinje 75.2 km 0.3 km
  Ta til venstre for å bli på VegSenterlinje 75.5 km 0.1 km
  Ta til høyre for å bli på VegSenterlinje 75.5 km 2.5 km
  Hold høyre på VegSenterlinje 78.0 km 4.0 km
  Ta til venstre på VegSenterlinje 82.1 km 0.0 km
  Ta til venstre ved Helgøyvegen for å bli på VegSenterlinje (Helgøyvegen) 82.1 km 3.9 km
  Ta til høyre for å bli på Helgøyvegen (VegSenterlinje) 86.0 km 0.5 km
  Ta til venstre på VegSenterlinje 86.5 km 0.2 km
  Ta til høyre for å bli på VegSenterlinje 86.7 km 1.1 km
  Ta til høyre ved Tingnesvegen for å bli på VegSenterlinje (Bryggevegen) 87.9 km 0.0 km
  Fortsett på Bryggevegen (Kjørebane) 87.9 km 0.3 km
  Hold venstre på Selandgutua (VegSenterlinje) 88.2 km 1.2 km
  Ta skarpt til venstre på Bryggevegen (VegSenterlinje) 89.4 km 0.5 km
  Ta til høyre på VegSenterlinje 89.9 km 0.4 km
  Ta til høyre for å bli på VegSenterlinje 90.3 km 3.8 km
  Ta til venstre for å bli på VegSenterlinje 94.1 km 2.0 km
  Ta til venstre for å bli på VegSenterlinje 96.1 km 2.2 km
  Hold venstre ved Bysætervika for å bli på VegSenterlinje (Bysætervika) 98.3 km 0.5 km
  Ta skarpt til høyre ved Nesvegen for å bli på VegSenterlinje (Nesvegen) 98.7 km 1.0 km
  Ta til venstre på Traktorveg 99.7 km 0.9 km
  Ta skarpt til høyre for å bli på Traktorveg 100.6 km 4.0 km
  Ta til høyre på GangSykkelveg 104.6 km 0.0 km
  Fortsett på GangSykkelVegSenterlinje 104.7 km 0.0 km
  Fortsett på GangSykkelveg 104.7 km 0.5 km
  Fortsett på GangSykkelVegSenterlinje 105.2 km 0.0 km
  Hold venstre på Nesvegen (VegSenterlinje) 105.2 km 0.7 km
  Fortsett på Kjørebane 105.9 km 0.0 km
  Ta til høyre ved Nesvegen for å bli på Kjørebane 105.9 km 0.2 km
  Fortsett på Ringsakervegen (VegSenterlinje) 106.1 km 0.3 km
  Ta til høyre på Pellervikvegen (VegSenterlinje) 106.4 km 0.0 km
  Hold venstre på Granerudvegen (VegSenterlinje) 106.4 km 0.0 km
  Ta til venstre på VegSenterlinje 106.4 km 0.1 km
  Ta til venstre for å bli på VegSenterlinje 106.6 km 0.0 km
  Ta til høyre ved Ringsakervegen for å bli på VegSenterlinje (Ringsakervegen) 106.6 km 0.4 km
  Ta til venstre ved Ringsakervegen for å bli på VegSenterlinje 107.0 km 0.0 km
  Ta til høyre på GangSykkelveg 107.0 km 0.4 km
  Hold venstre på Kjørebane 107.5 km --
  Innsenderen: TV2 - God morgen Norge
  Starter i: Sjusjøen, Hedmark, NO
  Lengde: 107.6 kilometer
  Høydeprofil: + 1220 / - 1921 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Asfaltert vei